Κομνηνών 11, Θεσσαλονίκη
54624, Ελλάδα

T: +30 2310 269421

F: +30 2310 274358

E: info@cityhotel.gr


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ +30 2310 021000

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας έχει τη δική της ιστορία, χαρακτήρα και στυλ, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, όσο και της ιστορίας της. Από την ίδρυσή της το 316 π.Χ. από τον Βασιλιά Κάσσανδρο, ήταν το σταυροδρόμι μεταξύ Δύσης και Ανατολής, των Βαλκανίων και του Αιγαίου. Η πόλη, που πήρε το όνομά της από την γυναίκα του βασιλιά, δηλαδή την ετεροθαλή αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήταν μια πόλη-λιμάνι στρατηγικής σημασίας, στρατιωτικής και εμπορικής, τόσο κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους όσο και κατά το Βυζαντινούς. Τα σημάδια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας έχουν μείνει ανεξίτηλα στην πόλη, στα πολυάριθμα μνημεία, τις εκκλησίες και τα παλιά τείχη. Μια επίσκεψη στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα σας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσετε την βυζαντινή αρχιτεκτονική εκατοντάδων χρόνων.

Αναπόφευκτα, η θέση της πόλης προκαλούσε κάθε λογής εχθρούς και κατακτητές και καθώς το Βυζάντιο κατέρρεε, έγινε λεία σε Σαρακηνούς και Φράγκους, μέχρι που κατακτήθηκε από τους Τούρκους το 1430. Ενώθηκε με την υπόλοιπη Ελλάδα το 1912, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η πόλη υπέστη σοβαρές καταστροφές κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
×
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πάντως, το γεγονός που καθόρισε την σημερινή εμφάνιση της πόλης ήταν η μεγάλη πυρκαγιά του 1917, κατά την οποία καταστράφηκαν οι περισσότερες από τις Λεβαντίνικες γειτονιές της. Από το 1950, έγινε μια υπέροχη, μοντέρνα Ευρωπαϊκή πόλη, μέγιστο εμπορικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας, με πληθυσμό 900.000 κατοίκων, ένα φημισμένο πανεπιστήμιο, ενώ έγινε και η βάση μιας διεθνούς εμπορικής έκθεσης που συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Οι φαρδείς δρόμοι και λεωφόροι, οι πανέμορφες πλατείες, οι καφετέριες, τα bar, τα club, οι αμέτρητες ταβέρνες και εστιατόρια χαρακτηρίζουν την πανέμορφη γητεύτρα του Βορρά.

Μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε τους αρχαίους τάφους της Βεργίνας, το αρχαιολογικό μουσείο, τις πινακοθήκες, τα θέατρα, αλλά και το Μέγαρο Μουσικής. Η πολιτιστική ζωή στη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα έντονη με πληθώρα συναυλιών, παραστάσεων, εκθέσεων και φεστιβάλ διοργανώνονται κάθε χρόνο, με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση.

(Η πληροφορία διατίθεται με άδεια του Συνδέσμου Ξενοδόχων Χαλκιδικής)

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το πλήρως ανακαινισμένο City Hotel για πολυτελής διαμονή στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην οδό Κομνηνών, μια ανάσα από την Τσιμισκή, τον Λευκό Πύργο, το Εθνικό θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Πλατεία Αριστοτέλους, τα αρχαιολογικά μουσεία, τα ιστορικά αξιοθέατα, την αγορά και το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η οδός Κομνηνών είναι ένας ήσυχος δρόμος και το ξενοδοχείο βρίσκεται μόλις 20 μέτρα από την Τσιμισκή και 50 μέτρα από την παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με πολλά αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτεί κανείς. Οι Βυζαντινές εκκλησίες είναι υπέροχης αρχιτεκτονικής, ο επιβλητικός Λευκός Πύργος στέκει αγέρωχος στην αγκαλιά του Θερμαϊκού, τα αρχαιολογικά μουσεία εκθέτουν μοναδικά αντικείμενα τέχνης από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, ενώ και διάφορα αρχαία μνημεία βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της πόλης και θα έχετε την ευκαιρία να τα θαυμάσετε στις βόλτες σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
×
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα ζωντανό. Αμέτρητες καφετέριες στην Πλατεία Αριστοτέλους, ταβέρνες, club, εστιατόρια & bar στη Θεσσαλονίκη και μαγαζιά κατακλύζονται καθημερινά από εκατοντάδες επισκέπτες. Η αγορά στη Θεσσαλονίκη έχει καθημερινά έντονη κίνηση, καθώς έρχονται εδώ κάτοικοι από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. To City Hotel στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για τις εξορμήσεις σας στην πόλη.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Από το City Hotel θα έχετε τη δυνατότητα να περπατήσετε στον Λευκό Πύργο, την Ροτόντα, το Εθνικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τα αρχαιολογικά μουσεία και πολλά ακόμα. Η Πλατεία Αριστοτέλους είναι από τις ωραιότερες της Ελλάδας, καθώς είναι ιδιαίτερα μεγάλη –εκτείνεται ως την Εγνατία- και από εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει τον ήρεμο κόλπο του Θερμαϊκού. Τα κτίρια είναι χτισμένα αμφιθεατρικά γύρω από την πλατεία, ενώ εκεί βρίσκεται και ο ιστορικός κινηματογράφος Ολύμπιον, που αποτελεί το κέντρο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κάθε χρόνο.

Η Θεσσαλονίκη είναι πραγματικά μια πολύ γοητευτική πόλη και θα το διαπιστώσετε από τη στιγμή που θα την προσεγγίσετε. Οι άνθρωποι της πόλης είναι ιδιαίτερα κεφάτοι, ζωντανοί, και φιλόξενοι ενώ η ατμόσφαιρα της πόλης είναι μαγευτική και εσείς δεν έχετε παρά να την ανακαλύψετε.

Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Η Θεσσαλονίκη συνδέεται αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς και οδικώς με τις κυριότερες πόλεις του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Αποστάσεις από το ξενοδοχείο

  • ΣΤΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ: πολύ κοντά
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: Σιδηροδρομικός σταθμός Θεσσαλονίκης (2 χλμ.)
  • ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ/ ΠΑΡΑΛΙΑ: πολύ κοντά
  • ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Helexpo (1 χλμ)
  • ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ: πολύ κοντά
  • ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: Διεθνές Αεροδρόμιο Μακεδονία (14 χλμ.)

Αεροπορικά

Το αεροδρόμιο Μακεδονία (κωδικός αεροδρομίου SKG και πληροφορίες στο τηλέφωνο +30 2310 473212) απέχει μόνο 15 χιλιόμετρα από το City Hotel. Το πρόσφατα ανακαινισμένο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης αποτελεί το κέντρο της Βόρειας Ελλάδας, ενώ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο μετά το Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών. Πολυάριθμες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού πραγματοποιούνται καθημερινά από εκεί.

Με τρένο

Η Θεσσαλονίκη έχει το πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό της Ελλάδας, αφού εκεί πραγματοποιούνται καθημερινά πολυάριθμες αναχωρήσεις και αφίξεις προς / από πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων, λεωφορεία, ταξί

Υπάρχουν πάρα πολλές διεθνείς αλλά και τοπικές εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε συνδέσμους για τις μεγαλύτερες από αυτές. Εκτός από τα ΚΤΕΛ, υπάρχουν και ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες εκτελούν δρομολόγια από και προς τη Θεσσαλονίκη.

Με πλοίο

Αν ταξιδεύετε με φέρρυ από το Μπάρι, την Ανκόνα, το Πρίντεζι ή τη Βενετία, φτάνετε στην πόλη της Ηγουμενίτσας, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Ελλάδας. Κατόπιν, κατευθύνεστε προς Ιωάννινα, Καλαμπάκα, Τρίκαλα και Λάρισα. Από εκεί πρέπει να κινηθείτε στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης (Εθνική Οδός 1 ή Ευρωπαϊκή Εθνική Οδός E-75), με κατεύθυνση φυσικά προς Θεσσαλονίκη. Η συνολική απόσταση από τη Ηγουμενίτσα είναι 452 χιλιόμετρα ή περίπου 6 ώρες. Μπορεί να σας ακούγεται πολύ μακριά, αλλά η υπέροχη διαδρομή θα σας αποζημιώσει.

Εναλλακτικά, από την Ιταλία μπορείτε να ταξιδέψετε στο λιμάνι της Πάτρας, να περάσετε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου με κατεύθυνση προς Άμφισσα, Λαμία και βόρεια προς Θεσσαλονίκη, κινούμενοι στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Η απόσταση Πάτρα-Θεσσαλονίκη είναι 488 χιλιόμετρα ή περίπου 6 ώρες διαδρομής.

Οι υπάλληλοι υποδοχής θα σας βοηθήσουν σε οποιαδήποτε απορία έχετε και θα καλέσουν ταξί που μπορεί να σας μεταφέρει από και προς το αεροδρόμιο.

ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗ
ΕΥΡΕΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΙΜΗΣ
1

Τιμές που δεν θα Βρείτε Πουθενά Αλλού

Εμείς θέτουμε τις τιμές και ως εκ τούτου εγγυόμαστε την καλύτερη διαθέσιμη τιμή. Μην σπαταλάτε χρόνο ψάχνοντας αλλού, κάντε την κράτησή σας μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

> Κομνηνών 11, Θεσσαλονίκη
54624, Ελλάδα

T: +30 2310 269421

F: +30 2310 274358

E: info@cityhotel.gr

ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

T: +30 2310 021 005

E: sales@torhotelgroup.gr

ΤΜΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

T: +30 2310 021000

E: reservations@torhotelgroup.gr